Fed-chefen Bernanke visar nya monetära muskler


Fed-chefen  Bernanke visar nya monetära muskler .

På kort och medellång sikt lösning Fed kommer att stödja tillväxten av värdet av guld, som kan uppgå till $ 1.800 per troy ounce, eller till och med $ 1.900, "- säger analytikern av Shanghai CIFCO Futures Li Ning (Li Ning), citerad av Reuters.
Platina fortsätter att stiga på rädsla för investerare om ett eventuellt fel i utbudet av metallen på grund av den pågående strejken arbetstagare i gruvor i Sydafrika. Vid slutet av handeln på torsdag oktober terminer priset på platina steg med 1,8% - till 1,679.5 dollar per uns.

De stigande guldpriset under 2011 var nästan 10%. Som ett resultat, är elva år av tillväxt i värdet av metallen längst, åtminstone sedan 1920. För det andra kvartalet 2012 sjönk priset på guld med 4%. I augusti guldpriset ökade med cirka 5%.
Dagstrenden i guldet är stigande, men på lång sikt det kan bli  konsolidering.

De viktigaste faktorerna som stöder guldpriset, som i allmänhet anses av investerare som ett pålitligt alternativ till flyktiga valutor och utsatt för allvarliga fluktuationer i aktier i företag som är skuldkrisen i Europa och accelerationen av inflationen i olika länder.

Det har varit en hel del pengar som gjorts i guld nyligen. Människor kommer att ta sina vinster . Det blir ett tillbakadragande någon gång. Det är alltid svårt att säga exakt när det händer, men det kommer att hända.